Barion Pixel Skip to content

WELDINGER WE 234P AC/DC digitális AWI hegesztő inverter 230 A alumíniumhoz

314.800 Ft

  • Cikkszám: 4885
  • GTIN: 4251314280138
  • digitális TIG inverter WELDINGER WE 234P AC/DC HF gyújtással és impulzus funkcióval
  • Pontosan állítható AWI paraméterek és tárolható hegesztési munkák nyomógombos működtetéssel
  • 230 A kimenettel, bőrbevonatú 4 m-es WP-26 AWI tömlőcsomaggal, a fogantyún áramszabályzóval
  • alumíniumhoz (AC), acélhoz, rozsdamentes acélhoz, öntöttvashoz, rézhez, bronzhoz, magnéziumhoz és horganyzott anyagokhoz (DC)
  • Integrált MMA funkció, 4 m-es földkábel 13 mm-es tüskével, tömeg 16,7 kg, méretek (SzxMxM) 510x205x310 mm
Cikkszám: 4885 Kategóriák: ,

Leírás

WELDINGER TIG hegesztő inverter WE 234P AC/DC

A legújabb generációs professzionális digitális hegesztőgép alumínium hegesztéshez

Sokoldalúan használható acélhoz, rozsdamentes acélhoz, alumíniumhoz, öntöttvashoz, rézhez, bronzhoz, magnéziumhoz és horganyzott anyagokhoz

A WELDINGER WE 234P AC/DC egy digitális AWI hegesztő inverter egyen- és váltóáramú hegesztéshez. Az összes TIG funkció vezérelhető és menthető a modern egygombos működtetéssel az áttekinthető digitális kijelzőn. Az integrált paraméterdiagram egy pillantással információt nyújt a kiválasztott beállításokról és a hegesztési folyamat állapotáról.

Az egyszerűbb TIG készülékekkel ellentétben a WE 234P AC/DC lehetővé teszi az összes releváns érték pontos finomhangolását, hogy a legjobb eredményt érjük el az adott anyaggal. Egyenként 10 hegesztési feladat menthető el TIG és MMA módban, ami jelentősen lerövidíti a gyakran használt anyagokkal végzett munkát, mivel a beállításokat csak egyszer kell elvégezni.

A TIG módban a következők állíthatók be:
PRE FLOW A gáz előáramlási ideje a pisztoly gombjának megnyomása és a gázszelep kinyitása között eltelt időre vonatkozik, amíg az ív létrejön. Normál körülmények között az értéknek 0,5 s felett kell lennie. A beállítási tartomány 0,1 és 15 s között van
START AMP Az indítóáram a pisztoly gombjának megnyomása után lép működésbe. Minél nagyobb az indítóáram, annál könnyebben alakul ki az ív. A beállítási tartomány 5 A-max. Hegesztőáram.
UP SLOPE Az emelkedési idő az indítóáramtól a hegesztőáramig. A beállítási tartomány 0-15 s között van
PEAK AMP A hegesztőáram beállítási tartománya 5 A-max. Hegesztőáram.
SPOT A hegesztési idő beállítása SPOT üzemmódban. A beállítási tartomány 0,1-15 s.
PULSE DUTY Itt adhatja meg az impulzus időtartamát, amely befolyásolja a behatolás mélységét. Míg a magasabb érték mélyebb behatolást biztosít, az alacsonyabb érték kevesebb hőt visz be az anyagba. Ez csökkenti a vékonyabb lapok vagy apró alkatrészek átégésének veszélyét hegesztés közben. A beállítási tartomány 10-90%.
IMPULZUS FREKVENCIA Ez azt a frekvenciát írja le, amelynél az impulzusérték változik a hegesztőáram és az alapáram között. A beállítási tartomány 0,5-999 Hz, alapbeállításban 200 Hz legyen.
ALAP AMP Az alapáram megkönnyíti az anyagba bevitt hő szabályozását. Az alapáram beállítása csak impulzushegesztéskor lehetséges. A beállítási tartomány 5 A-max. Hegesztőáram.
AC FREKVENCIA Erre a funkcióra alumínium hegesztésekor van szüksége. Minél nagyobb a frekvencia, annál jobb a hegesztési minőség és az ív koncentrációja. A beállítási tartomány 1-250 Hz, alapbeállításban 60 Hz legyen.
AC BALANCE Ezzel szabályozhatja a pozitív és negatív fázis közötti időtartam arányát. Az egyensúlyi érték csökkentésével több hőt visz be az anyagba, szűkebb varrást és mélyebb behatolást hozva létre. Ezzel egyidejűleg csökkenti a wolframelektróda hőterhelését. Ha növeli az értéket, kevesebb hőt visz be az anyagba, és szélesebb varrást ér el kisebb behatolás mellett. Az elektróda terhelése nagyobb. A beállítási tartomány 1550% között van, 28% ajánlott.
DOWN SLOPE A hegesztőáramtól a végső áramig való süllyedési idő. A beállítási tartomány 0-15 s
FINISH AMP Itt állíthatja be a végső kráterfeltöltés végső áramát. A végáram beállítási tartománya 5 A – max.hegesztőáram között van.
UTÓGÁZ A gáz utóáramlási ideje az ív lehűlésétől a gázszelep zárásáig eltelt idő. Ahogy a gáz beáramlik, megvédi a megszilárdult olvadékmedencét az oxidációtól, és lehűti a volfrámelektródát. Ha az utófolyási idő túl rövid, a hegesztési varrat oxidációját okozhatja. A beállítási tartomány 0,1 és 15 s között van

AWI üzemmódban választhat a normál és az impulzusüzem, valamint a 2 és 4 ütemű üzemmód között is. Külön kiemelendő a hullámműködés változékonysága, amely befolyásolja az ívet vékony anyagokban.

Kézi elektromos hegesztés (MMA)
A WE 234P ACDC-vel elektródahegesztéssel is professzionális eredményeket érhet el. A hegesztőáram és az íverő állítható. Az Arc Force lehetővé teszi az ív dinamikájának beállítását. Ha az ív hosszát csökkentjük, az áramerősség automatikusan növekszik, hogy stabilizálja az ívet. Kisebb érték lágyabb ívet hoz létre, kisebb behatolású, nagyobb érték keményebb, rövidebb ívet hoz létre mélyebb behatással. A beállítási tartomány 0-100 A között van. A szintén vezérelhető Hot ​​Start segédfunkció a hegesztési áram rövid egymásra helyezésével/növelésével megakadályozza az elektróda letapadását a hegesztés megkezdésekor. 1,6-5 mm átmérőjű pálcás elektródák hegeszthetők.

Ha inkább hosszabb AWI hegesztőkábellel szeretne dolgozni, akkor ehhez a hegesztőgéphez kínálunk egy 8 m hosszú tömlőcsomagot (cikk 48852). Megfelelő elektródatartó kábel külön is kapható üzletünkben (pl. 2003-as cikk).

A WELDINGER WE 234P ACDC ideális hegesztőgép haladó felhasználók számára. Üzletünkben a pót- és kopóalkatrészek széles választékát, valamint volfrámelektródákat és AWI hegesztőpálcákat talál minden elképzelhető alkalmazáshoz. Ha sokat végez AWI hegesztést, és gyakran kell köszörülnie a wolframtűket, az optimális csiszoláshoz a WELDINGER TIG köszörűfiút (cikk 3726) ajánljuk. Ha inkább asztali csiszolóval szeretne dolgozni, ajánljuk a WELDINGER TIG-Schleif-Fix köszörülési segédeszközt (cikk 4774), egy kiváló tartót, amely észrevehetően megkönnyíti a köszörülési folyamatot.

Műszaki adatok

Hálózati csatlakozás 230V/60Hz
Nyitott áramköri feszültség 67V
Üzemi ciklus 60% TIG/MMA 230A/200A
Hálózatvédelem 16 A lassú
állítható hegesztőáram TIG/MMA 5-230A/20-20A
Védelmi osztály IP23
A gáz elő-/utóáramlási ideje 0,1-15 s
Impulzusfrekvencia 0,5-999 Hz
Impulzus szélesség 10-90%
Emelkedési/leszállási idő 0-15s
AC frekvencia 1-250 Hz
AC egyensúly 15-50%
Arc Force 0-100A
Indító áram 5-230A
Alapáram 5-230A
Súly 16,7 kg
Méretek (HxSzxH) 510x205x310 mm

szállítási terjedelem

WELDINGER TIG hegesztő inverter WE 234P AC/DC
AWI pisztoly WP26 típus, 4 m hosszú teljesítményszabályozó
földkábellel, 4 m hosszú tüske 13 mm
1,5 m gázcsatlakozó tömlő

használati útmutató

Ha bármilyen kérdése van ezzel a termékkel kapcsolatban, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal.