Barion Pixel Skip to content

WELDINGER EW 181c eco elektróda hegesztő inverter is Lift TIG Hot Start Arc Force állítható

  • Cikkszám: 6181-3
  • GTIN: 4251314286383
  • Kompakt, léghűtéses IGBT hegesztő inverter WELDINGER EW 181 c eco MMA és Lift-TIG funkcióval
  • Hegesztőáram 20-180 A, 145 A 100%-os munkaciklus mellett, az Arc Force és a Hot Start állítható, a VRD bekapcsolható
  • Maximális rugalmasság a két MMA hegesztési módnak köszönhetően savas és rutilos, valamint bázikus elektródákhoz
  • A DC-Lift AWI hegesztés opcionálisan elérhető külső gázszabályozással rendelkező tömlőcsomaggal lehetséges
  • Kis méretének és mindössze 4,8 kg súlyának köszönhetően mobil is használható, egyenként 4 m elektródával és földkábellel
Cikkszám: 6181-3 Kategóriák: ,

Leírás

WELDINGER elektródás hegesztő inverter EW 181c eco opcionális TIG funkcióval

kompakt, olcsó készülék kényelmes tulajdonságokkal és kiváló hegesztési tulajdonságokkal

állítható segédfunkciókkal, biztonságos működés a kapcsolható VRD-nek köszönhetően

Az EW 181c eco kompakt hegesztő invertert kiváló teljesítményadatok és könnyű kezelhetőség jellemzi. A hegesztési áram és paraméterek kényelmes nyomógombos működtetése mellett a két Hot Start és Arc Force funkció szabályozhatósága, amelyek a hegesztés zökkenőmentes megkezdését segítik, úttörőnek számít árkategóriájában. Általában hiába keresi a két különböző CC és CP MMA hegesztési módot a különböző típusú elektródák esetében a belépő szintű eszközökön:

MMA CC: Állandó áramú üzemmód savas és rutilos univerzális elektródákhoz. A savas és rutil elektródákat általában általános szerkezeti részek hegesztésére használják, ami gyönyörű hegesztési felületet, kevés fröcskölést, kevesebb füstöt és gazdaságos hegesztési módot eredményez.
MMA CP: Állandó teljesítményű üzemmód az alapelektródákhoz. A lúgos elektródák mechanikai tulajdonságai és repedésállósága jobb, mint a savas elektródáké, ezért gyakran használják fontos szerkezeti részek hegesztésére, alacsonyabb folyamatteljesítmény mellett.
Hot Start: megakadályozza az elektróda letapadását a hegesztőáram rövid egymásra helyezésével/növelésével (1-9 között állítható).
Íverő: automatikusan szabályozza az áramértéket, hogy az ív a lehető leghosszabb ideig állandó maradjon (1-9 között állítható).
Tapadásgátló: röviddel a rövidzárlat előtt a rendszer leadja a beállított maximális áramerősséget, amelynek célja, hogy megakadályozza az elektróda letapadását és kiégését.
VRD (Voltage Reduction Device), kapcsolható: Az inverter bekapcsolásakor a hegesztési feszültség biztonságos értékre csökken, ha nincs ív. Ez minimálisra csökkenti a balesetek kockázatát a munkaszünetekben, ha véletlenül megérinti az elektródát.

Természetesen az EW 181c eco teljesítményadatai is helytállóak: a 20-180 A hegesztőáram és a 145 A 100%-os munkaciklus mellett számottevő egy ekkora készüléknél, és mindenképpen elegendő az igényes hobbi alkalmazásokhoz. Jól átgondolt funkcionalitásával és lenyűgöző teljesítményadataival az EW 181c eco a tapasztalt felhasználók második eszközeként is érdekes acél vagy rozsdamentes acél hegesztésére.

Az acél megmunkálásához a WELDINGER pálcás elektródáit ajánljuk. Fedezze fel hegesztőelektródáink széles választékát acélhoz és rozsdamentes acélhoz, horganyzott anyagokhoz és öntöttvashoz.

Opcionálisan a készülék néhány lépésben AWI üzemmódra is átalakítható (Emelési ív). Ehhez szükség van egy AWI tömlőcsomagra külső gázszabályozással és 9 mm-es teljesítménycsatlakozóval (cikk 5603), valamint nyomásszabályozóra és argongázra eldobható vagy újrafelhasználható tartályban. További kopópisztoly-alkatrészeket és volfrámelektródákat külön-külön vagy olcsó készletként is találhat üzletünkben.

Mint minden WELDINGER elektródás hegesztőgép, az EW 181c eco is 4 m hosszú hegesztőkábelekkel van felszerelve, így Ön az üzembe helyezés után azonnal használatra készen áll, és a munkavégzéshez szükséges szabadságot biztosít. A kezdeti hegesztési munkákhoz mobil hegesztőkészleteinket (2001-es tétel) vagy hegesztőasztal-készleteinket (5725-ös cikk) ajánljuk.

Műszaki adatok

Inverter típus IGBT
Feszültség 1 fázis 230V 50/60Hz
Maximális áramerősség 32,8A
Hegesztőáram 20-180A
Üzemi feszültség 21,2-27,2 V
Nyitott áramköri feszültség 65V
Üzemi ciklus 60%/180A 100%/145A
Elektróda átmérő (MMA) 1,5-4 mm
Védelmi osztály IP21
Elektróda/földkábel csatlakozás 9 mm
Méretek szélesség x magasság x mélység 220 mm x 260 mm x 340 mm
Súly 4,8 kg
hűtés Ventilátor

szállítási terjedelem

Weldinger EW 181c eco hegesztő inverter
4 m-es elektródatartó kábel
4 m-es földkábel
Használati útmutató

Ha bármilyen kérdése van ezzel a termékkel kapcsolatban, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal.